Blynai Daržovės Vakarienei

Blyneliai su kukurūzais ir cukinijomis

gaminkime.lt

Puikus lengvas variantas vegetarams, sveikos mitybos šalininkams ar tiesiog blynelių mėgėjams. Ir nesvarbu, kad kepti blynelius šiomis dienomis gal kiek ir per karšta… Skonis maloniai nustebino – lengva, vos vos saldoka (dėl kukurūzų), tinka ir su daržovių salotomis, jei norisi sotesnio patiekalo. O jei norite dar sočiau – tiesiog įpjaustykite kad ir kumpio.

Blynai su kukuruzais ir cukinijomis

10 nemažų blynelių prireiks:

200 gramų konservuotų nusunktų kukurūzų;
2 kiaušinių (trynius atskirti nuo baltymų);
75 ml pieno;
75 gramų miltų;
žiupsnelio maltų čili pipirų;
didesnio žiupsnelio maltos saldžiosios paprikos;
sutarkuotos mažos cukinijos (maždaug 200 gramų);
druskos pagal skonį.

Kukurūzus dubenyje sumaišykite su tryniais. Tada suberkite miltus, supilkite pieną ir gerai išmaišykite. Pagardinkite prieskoniais, galiausiai suberkite tarkuotas cukinijas ir išmaišykite blynelių tešlą. Atskirai iki standžių putų išplakite baltymus ir atsargiai įmaišykite į tešlą. Keptuvėje įkaitinite šiek tiek aliejaus ir iškepkite blynelius. Galite patiekti su pomidorų ir paprikų salotomis.

Leave A Comment