Tortiljos su lašiša
Siūlau pasigaminti nesudėtingą ir gardų patiekalą – tortiljas su dviejų rūšių žuvies ir grietinėlės įdaru.
Prireiks:
5 „Santa Maria” vidutinio dydžio tortiljų;
100 g rūkytos lašišos;
50 g keptos ar virtos menkės filė;
2 česnako skiltelių;
150 ml 10% riebumo grietinėlės;
2 šaukštų sviesto;
kupino šaukšto miltų;
75 g tarkuoto fermentinio sūrio.
Smulkiai supjaustykite žuvį. Puode ištirpinkite sviestą, įmaišykite miltus, supilkite grietinėlę ir nuolat maišydami kaitinkite, kol užvirs ir sutirštės. Tada suberkite susmulkintą žuvį, išspauskite česnako skilteles ir gerai išmaišykite. Suberkite 2/3 tarkuoto fermentinio sūrio, išmaišykite ir nukelkite nuo ugnies. Kiekvieną tortilją aptepkite grietinėlės – žuvies – sūrio mase, suvyniokite ir sudėkite į kepimo formą. Tortiljas apibarstykite likusiu sūriu ir 200 laipsnių orkaitėje pakepkite 10 minučių.