Alkoholiniai Degtinė Vidutinio stiprumo

Kokteilis Kruvinoji Merė (Bloody Mary)

gaminkime.lt

Šis kokteilis priskiriamas vidutinio stiprumo kokteilių grupei. Egzistuoja galybė „Kruvinosios Merės” ruošimo būdų, kurių vieniems reikia visos prieskonių lentynos, o kitiems – tik pomidorų sulčių ir degtinės. Pasiklauskite savo tėvų – geriausiu atveju jie dar įbers pipirų 🙂 Kokteilis istoriją skaičiuoja nuo 1921 metų, kuomet, teigiama, jį sukūrė Fernand Petiot „New York Bar” bare Paryžiuje.

Bloody mary
Bloody Mary

40 ml degtinės;
20 ml apelsinų sulčių;
80 ml pomidorų sulčių;
10 ml citrinų sulčių;
žiupsnelis druskos ir pipirų;
5 lašai Tabasko ir tiek pat Vusterio padažų

Ä® plaktuvę įdėkite ledo, supilkite degtinę su sultimis ir išplakite. Pagardinkite prieskoniais. Jų nepadauginkite, geriau jų vėliau pridėti tiesiai į gėrimo taurę, nei „persūdyti” dar gaminant. Pateikite su šiaudeliu ir saliero kotu.

Taip pat gaminamas nealkoholinis kokteilis „Virgin Mary” (be abejo, nenaudojant degtinės)

Leave A Comment