Keksiukai su šokoladinėmis kepurėlėmis
Labai gražūs ir saldūs keksiukai – puiki išeitis norint išsikapstyti iš per ilgai užsitęsusios žiemos gniaužtų. Vienas, du – ir pakilusi nuotaika nuveja šalin visus nepasitenkinimus kovo viduryje užklupusiu sniegu. Pabandyk ir tu 🙂
Jums reikės:
225 g kambario temperatūros sviesto;
225 g cukraus;
225 g miltų;
1 šaukštelis kepimo miltelių;
4 kiaušiniai;
1 šaukštelis vanilės esencijos (naudoti ne skystą, bet birią)
„Kepurėlėms”:
375 g Dansukker šokoladinio cukraus;
225 g kambario temperatūros sviesto;
žiupsnelio druskos;
kokoso drožlių ir migdolo plokštelių papuošimui
Sumaišyti visus tešlos ingredientus ir plakti šluotele, kol pasidarys puri šviesi masė. Dėkite tešlą į formeles ir kepkite iš anksto įkaitintoje 180 laipsnių orkaitėje 20 minučių. Išimkite keksiukus ir palaikykite juos 5 minutes – leiskite atvėsti.
Mikseriu išplakite sviestą, cukrų ir druską „kepurėlėms”, iki kol pasidarys puri masė. Ant kiekvieno keksiuko konditeriniu švirkštu išspauskite norimą kiekį įdaro. Pabarstykite kokoso drožlėmis ir įsmeikite keletą migdolinių plokštelių. Pora minučių įdėkite į šaldytuvą, kad apstingtų kremas.