Broilerio paštetas
Tikras iššūkis visiems, perkantiems paštetus ir vyniotinius parduotuvėse. Tai gana nesudėtingai paruošiamas ir labai skanus mėsos kepinys, kuris tikrai nustebins prie sintetinio maisto pripratusius tautiečius 🙂
Jums reikės:
400g vištienos krūtinėlės filė;
300g vištienos kepenėlių;
200g vištienos faršo;
1 kiaušinio;
pusės stiklinės riebios grietinėlės;
2 kapotų česnako skiltelių;
druskos;
juodųjų pipirų;
300g rūkytos šoninės
Krūtinėlės filė supjaustykite piršto plonumo juostelėmis. Kepenėles, faršą, kiaušinį, grietinėlę, česnaką, druską ir pipirus virtuviniu kombainu (arba mėsmale) sumalti iki vientisos masės. Pailgą kepimo indą išklokite kepimo folija, tada ją išklokite šoninės juostelėmis ir supilkite pusę gautos masės. Ant jos sudėkite filė juosteles, sluoksnį šoninės ir sukrėskite likusią masę (žr. nuotrauką žemiau). Indą gerai sukratykite, kad mišinys geriau pasiskirstytų. Ant viršaus uždėkite dar vieną sluoksnį šoninės, kepkite 2 valandas 150 laipsnių orkaitėje.