Ryžiai su daržovėmis
Šios salotos – puikus garnyras prie įvarių mėsos patiekalų, ypač tinka prie keptos ant grotelių arba ant laužo mėsos, o šie patiekalai yra ypač populiarūs šiltuoju metų laiku. Labai paprasta paruošti, gaivu, sveika, lengva – ko daugiau bereikia? Beje, vegetarai ar norintys tiesiog lengvesnio patiekalo, šias salotas su natūraliu jogurtu gali rinktis kaip pagrindinį patiekalą 🙂
Taigi, 4 porcijoms pasiruoškite:
2 maišelius ryžių (250 g);
1 maža morkytę;
maža stiklainiuką marinuotų svogūnėlių;
1 saldžiąją papriką;
200 g jogurto be priedų.
Pasūdytame vandenyje išvirkite ryžius. Nupilkite vandenį, leiskite nuvarvėti, o tada suberkite į dubenį. Ten pat suberkite tarkuotą morką, kubeliais supjaustytą papriką, marinuotus svogūnėlius (nesmulkintus). Užpilkite natūraliu jogurtu, išmaišykite ir mėgaukitės!