Pavasarinės salotos su vištiena
Jei norite, galite nenaudoti vištienos – taip salotos taps puikiu garnyru prie mėsiškų patiekalų. Taigi – šiandien jums pavasarinės salotos, šaukiančios vasarą 🙂
Jums reikės (4 žmonėms):
Pusės nedidelės kopūsto gūžės;
3 nedidelių pomidorų;
1 raudonos paprikos;
1 geltonos paprikos;
500g vištienos filė;
4 šaukštų obuolių sulčių;
4 šaukštai alyvuogių aliejaus;
džiovintų bazilikų;
kario;
maltų juodųjų pipirų
Pirmiausiai pasiruoškite vištieną. Supjaustykite nedideliais gabalėlias, apibarstykite kariu ir juodaisiais pipirais. Kepkite apie 10-15min (arba kol mėsytė pabals). Kopūstą sutarkuokite arba supjaustykite plonomis juostelėmis. Paprikas išskobkite ir supjaustykite nedideliais kubeliais. Pomidorus taip pat supjaustykite kubeliais. Sudėkite viską į salotinę, išmaišykite. Puodelyje užsimaišykite padažą iš obuolių sulčių, alyvuogių aliejaus ir žiupsnelio bazilikų. Padažą pilkite ant salotų ir vėlgi gėrai išmaišykite. Skanaus!