Saldūs pyragai

Riešutų ir karamelės pyragas

gaminkime.lt

Pyragas neįtikėtinai greit paruošiamas, labai skanus (ypač pastovėjęs per naktį), o patiektas su ledais – netgi prabangus desertas.

Riesutu pyragas

Šiam pyragui Jums prireiks (24 cm skersmens apvaliai formai):

Tešlai:
75 g minkšto sviesto;
1 kiaušinio trynio;
60 g cukraus;
3 šaukštų grietinės;
150 g miltų;
2/3 šaukštelio kepimo miltelių.

įdarui:
150 g graikiškų riešutų;
3 šaukštų abrikosų džemo;
100 g cukraus;
50 ml grietinėlės;
70 g sviesto.

į minkštą sviestą įuškite kiaušinio trynį, suberkite cukrų, su kepimo milteliais sumaišytus miltus, įdėkite grietinę, gerai išminkykite ir padėkite į šaldytuvą valandai. įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Tešla išklokite skardą ir kepkite 10 minučių.
Per tą laiką, kol kepa tešla, susmulkinkite riešutus. Puode išlydykite cukrų, maišydami sumeskite sviestą, supilkite grietinėlę ir riešutus (nuolatinis energingas maišymas ypatingai svarbus, kadangi karamelė gali staigiai pradėti stigti gabalėliais). Šiek tiek pašildykite džemą, kad suskystėtų.
Ištraukite apkepusią tešlą iš orkaitės, užpilkite džemą, tada karamelės ir riešutų mišinį, išlyginkite paviršių ir grąžinkite atgal į orkaitę dar 10 minučių. Kai iškeps, leiskite bent valandą pastovėti formoje, kad sustingtu viršutinis karamelės sluoksnis. Skaniausias ir lengviausiai pjaustomas – kitą dieną.

1 Comment

  1. Nerealu

    nesveikai skanus pyragas !!!!

Leave A Comment