Vištiena su česnakiniu padažu
Šiek tiek prancūziškas greito patiekalo variantas – su česnaku, baltojo vyno actu ir Dižono garstyčiomis. Patiks tiems, kurie mėgsta lengvą maistą, kuriame atsiskleidžia plati skonių gama. O geriausia yra tai, kad šiam patiekalui paruošti teužtruksite pusvalandį!
Taigi, 4 porcijoms prireiks:
500 g vištienos krūtinėlės;
4 skiltelių česnako;
2 šaukštų Dižono garstyčių;
1 šaukšto pomidorų tyrės;
2 šaukštų baltojo vyno acto;
4 šaukštų vandens;
4 laiškinių svogūnų;
2 šaukštų alyvuogių aliejaus;
250 makaronų „Angel Hair”;
druskos;
juodųjų pipirų;
2 šaukštelių kukurūzų miltų;
225 ml neriebios grietinėlės.
Supjaustykite vištieną siauromis juostelėmis. Nulupkite ir susmulkinkite česnakus, sudėkite į atskirą dubenį. įmaišykite garstyčias, pomidorų tyrę, vyno actą ir vandenį. Nuplaukite ir susmulkinkite laiškinius svogūnus – baltąsias ir žaliąsias dalis pasidėkite atskirai. Užvirinkite vandenį makaronams.
Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir jame apkepinkite vištieną, kol pabals. Tada supilkite česnakų bei garstyčių mišinį, suberkite baltąsias svogūnų dalis ir gerai išmaišykite. Uždenkite ir patroškinkite 5 minutes.
Tuo metu į užvirusį vandenį įberkite druskos, įpilkite šiek tiek aliejaus ir suberkite makaronus. Virkite ne ilgiau nei 3 minutes. Nupilkite vandenį.
Sumaišykite kukurūzų miltus su trupučiu grietinėlės ir supilkite į vištieną. Suberkite žaliąsias svogūnų dalis (galite dalį jų pasilikti papuošimui), supilkite likusią grietinėlę, pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais. Pakaitinkite dar 2-3 minutes, kol padažas sutirštės.
Vištieną sudėkite ant makaronų, apibarstykite likusiais laiškiniais svogūnais. Na štai, skanaus!