Bulviniai keksiukai
Puiki alternatyva bulvių košei arba tiesiog bulvėms lėkštėje. Arba kai reikia sunaudoti nuo vakar likusias virtas bulves. Arba šiaip norisi pasimėgauti sočiu nesaldžiu užkanduku, kuris atrodo kaip keksiukas.
12 didelių bulvinukų prireiks:
8 – 12 virtų bulvių (priklausomai nuo jų dydžio – didesnių reikia mažiau);
2 kiaušinių;
200 – 250 g miltų;
75 ml aliejaus;
žiupsnelio druskos;
žiupsnelio juodųjų pipirų;
žiupsnelio tarkuoto muskato;
šiek tiek prieskonių „Santa Maria Forest Blend”;
1 šaukštelio kepimo miltelių;
200 g natūralaus jogurto (galima pakeisti majonezu arba grietine);
sviesto formelėms ištepti;
100 g tarkuoto sūrio.
įkaitinkite orkaitę iki 175 laipsnių. Sutarkuokite virtas bulves. įmaišykite aliejų, šiek tiek paplaktus kiaušinius, prieskonius, sumaišytus su kepimo milteliais miltus ir jogurtą. Keksiukų formeles gausiai ištepkite sviestu. Sudėkite bulvių masę ir dėkite kepti. Po 15 minučių ištraukite, apibarstykite tarkuotu sūriu ir grąžinkite į orkaitę dar 15 minučių (iš viso keksiukai kepa pusvalandį). Tinka prie bet kokio mėsos patiekalo, salotų, skanūs tiek karšti, tiek atšalę.