Vyšnių pyragas su riešutais
Labai labai labai riešutinis pyragas, kuris būtų puikus riešutinis pyragas net ir be vyšnių. Na, bet kai kepi pirmą kartą, tenka aklai vadovautis receptu, kuris šįkart sakė, kad vyšnių įdėti būtina. Galbūt net ne prasčiau už vyšnias čia atrodytų ir obuoliai…
400 g vyšnių (be kauliukų);
100 g maltų lazdyno riešutų;
150 g rudojo cukraus;
100 g minkšto sviesto;
100 g miltų;
1 šaukštelis kepimo miltelių;
3 kiaušiniai.
Trupiniams:
50 g sviesto;
50 g maltų lazdyno riešutų;
50 g cukraus;
50 g miltų (jų aš kitą kartą kepdama tikriausiai nedėčiau).
Pyragui sviestą išplakite su cukrumi. įplakite kiaušinius. Suberkite maltus riešutus ir su kepimo milteliais sumaišytus miltus. Orkaitę įkaitinkite iki 175 laipsnių. Pusę tešlos supilkite į kepimo formą, suberkite vyšnias, supilkite likusią tešlą. Trupiniams skirtus produktus sutrinkite pirštais iki trupinių. Suberkite ant pyrago ir pašaukite į orkaitę. Kepkite 45 minutes.