Vyšnių pyragas su cinamonu
Šiame gardžiame pyrage viskas puikiai dera – rūgščios vyšnios ir cinamonas su cukrumi. Visai kaip rūgščių rudeninių obuolių pyrage 🙂 Tad pasimėgaukite aromatinga rūgštele ir Jūs!
24 cm skersmens pyrago formai prireiks:
Stiklinės miltų;
pusės šaukštelio cinamono;
pusės stiklinės cukraus;
kiaušinio;
4 šaukštų pieno;
100 g tirpinto sviesto;
350 g vyšnių be kauliukų.
Trupiniams:
pusės stiklinės miltų;
1/4 šaukštelio cinamono;
2 šaukštų cukraus;
25 g šalto sviesto.
Sumaišykite miltus, cukrų, cinamoną. Supilkite pieną, tirpintą sviestą, įmuškite kiaušinį ir gerai išmaišykite. Tešlą supilkite į kepimo formą. Ant viršaus suberkite vyšnias ir šiek tiek jas įspauskite į tešlą.
Trupiniams sumaišykite miltus, cinamoną, cukrų ir sviestą pirštais, kad gautųsi tešlos trupiniai. Jais apibarstykite vyšnias ir kepkite pusvalandį 175 laipsnių orkaitėje.
P.S. Pyragą valgyti iškart patarčiau nebent ištroškusiems ekstremalių pojūčių 🙂 Pastovėjusios per naktį, rūgščiosios vyšnios prisigeria cukraus saldumo ir pyragas pasidaro tikrai labai skanus. Tad kantrybės!