Vištienos, vynuogių ir melionų salotos
Šį pavasarį jums siūlome išbandyti dar vienos rūšies itin gaivias salotas. Anksčiau visada skeptiškai žiūrėdavau į visokius neįprastus derinius. Tačiau dabar tai grynas malonumas tiek akiai, tiek skrandžiui. Nustebsite, kokios jos sultingos.
Jums reikės (4 porcijoms):
1 vištienos krūtinėlės (apie 500g);
aliejaus kepimui;
300g vynuogių be kauliukų;
500g meliono;
50g majonezo;
50ml grietinėlės;
kario;
maltų juodųjų pipirų;
4 šaukštų trintų mangų tyrės
Vištieną nuplaukite, supjaustykite kąsnio dydžio gabalėliais. Pabarstykite vegeta, juodaisiais pipirais ir kariu. Kepkite įkaitintame aliejuje apie 10-15min (kol iškeps). Tuo metu nusiplaukite melionus ir vynuoges. Vynuoges perpjaukite per pusę (jei jos su sėklomis – tada pats laikas jas išimti). Meliono žievę nulupkite, išskobkite viduje esančias sėklas. Supjaustykite mažais kubeliais. Padažui sumaišykite majonezą ir grietinėlę, įberkite kario ir juodųjų pipirų, įmaišykite mangų tyrę. Sumaišykite visus ingredientus, apipilkite padažu ir valgykite. Išties labai gaivu!