Ruošiant ar užsakant kokteilius pravartu žinoti šiuos terminus:
- Topping – kokteilio viršaus papuošimas plakta grietinėle;
- Crusta – taurės kraštelio papuošimas „šerkšnu” – cukrumi, druska ar kokoso drožlėmis;
- Frosting – taurės papuošimas ledo šerkšnu, ją panardinant į vandenį ir po to užšaldant šaldiklyje;
- Twist – apelsino žievelės spiralė, papuošianti kokteilį;
- Float – kokteilio sluoksniavimas (pilant dalis tam tikru eiliškumu ar technika);
- On the rocks – su ledu. Kokteilis, pateikiamas taurėje su ledo gabalėliais;
- Straight up – be ledo;
- Half & half – sudedamųjų dalių dedama po lygiai;
- Pinse – stiklinės paskalavimas gėrimu, kuris po to išpilamas. Itin pravartu taip sudrėkinti taurę prieš pilant putojančius vynus, kurie dėl to ne taip smarkiai suputoja.
- Shake – plakimas plaktuvėje (šeikeryje);
- Grūstas ledas – smulkinti ledo gabalėliai (blenderiu ar kitomis priemonėmis).
- Built in the glass – kokteilis, pateiktas toje pačioje taurėje, kurioje ir gamintas;
- Flair bartending, show mixing – parodomasis, artistiškas gėrimų ruošimas, barmeno šou pasirodymas.