Keksiukai "Juodasis miškas"
„52 skanias savaites” pirmojo gimtadienio proga vaišiname mažomis visiems puikiai žinomo torto „Juodasis miškas” („Schwarzwald”) kopijomis – keksiukais. Šie kepinukai turi viską, ką turi turėti tikras „Juodasis miškas” – laiko patikrintą skonį, apimantį šokoladinį biskvitą, vyšnias, grietinėlę ir šokolado drožlių papuošimą. Teigiama, jog šis tortas buvo pirmą kartą iškeptas dar 1915-aisiais metais! Na, o mūsų burnoje tirpstantys keksiukai turi mažą privalumą prieš originalųjį tortą – jie pagaminami žymiai greičiau 🙂
18 didelių keksiukų prireiks:
225 g minkšto sviesto;
225 g cukraus pudros;
4 šaukštų kakavos;
4 kiaušinių;
90 g vyšnių;
225 g miltų;
1 šaukštelio kepimo miltelių.
Minkštą sviestą ištrinkite su cukraus pudra. įplakite kiaušinius, kakavą, sukapotas vyšnias ir miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Supilkite tešlą į formeles ir kepkite 25 minutes 200 laipsnių orkaitėje. Kai iškeps, leiskite jiems visiškai atvėsti.
Papuošimui:
plaktos grietinėlės;
kapoto juodojo šokolado;
vyšnių.
Kai keksiukai visiškai atvės, papuoškite juos plakta grietinėle, apibarstykite juodojo šokolado drožlėmis. Galiausiai kiekvieną papuoškite vyšnia. Skanių įspūdžių!
mmm
Labai jau gardžiai atrodo!!!:))))
123
pasaka