Daržovės

Paprikos, įdarytos kuskusu ir feta

gaminkime.lt

Idėją, ką pagaminti „52 skanių savaičių” temai – graikiškų patiekalų savaitei, pasiūlė naujausias žurnalo „Virtuvė” numeris. Na, spalvingos paprikos, įdarytos alyvuogėmis ir fetos sūriu – tikrai panašu į Viduržemio jūros regiono virtuvės stilių. Net ir kuskusas, kas ganėtinai keista, visai tinka šiam patiekalui. Visai gardu, tinka vegetarams arba vasarą norintiems maitintis lengvesniu maistu nei mėsa 🙂

Paprika su kuskusu ir feta

2 porcijoms prireiks:

2 saldžiųjų paprikų;
75 g fetos sūrio;
50 g juodųjų alyvuogių be kauliukų;
6-10 vyšninių pomidoriukų;
75 g kuskuso kruopų;
150 ml sultinio;
prieskonių – druskos, pipirų, žolelių pagal skonį.

Pirmiausiai išsivirkite kuskusą. Tam užvirinkite sultinį, suberkite kuskuso kruopas, išmaišykite, nukelkite nuo ugnies, uždenkite ir palikite pastovėti 5 minutes. Tuo metu susmulkinkite alyvuoges ir fetos sūrį. įmaišykite kuskusą, pagardinkite prieskoniais ir žolelėmis. įpjaustykite pomidoriukus.
Paprikas nuplaukite, perpjaukite pusiau, išimkite sėklas. Kiekvienos pusės vidų patepkite šiek tiek aliejaus. Tada sudėkite įdarą ir 180 laipsnių orkaitėje kepkite 20-25 minutes.

2 thoughts on “Paprikos, įdarytos kuskusu ir feta

  1. Simona

    Buvo puiki vakarienė, ačiū už receptą 🙂

    1. Geras Receptas

      Smagu žinoti! 🙂

Leave A Comment