Cappuccino cheescake
Šį kartą skanėstų rubrikoje svečiuojasi ypatingas gardėsis – lietuviškai „kapučino sūrpyragis”. Skanėstas tiesiog tirpsta burnoje, kadangi pagamintas iš maskarponės, kavos ir sausainių. Beje, šį pyragą geriau išsikepkite iš vakaro ir per naktį palaikykite šaldytuve, kad sūrio masė sustingtų (neišsigąskite pamatę ką tik iš orkaitės ištrauktą liulantį pyragą – šaldytuve jis įgaus tinkamą formą ir būseną) 🙂 Garantuoju, paragavę prarysite liežuvius!
24 cm skersmens pyragui prireiks:
150 g „Selgos” šokoladinių sausainių;
60 g tirpinto sviesto;
500 g maskarponės;
125 ml išplaktos riebios grietinėlės;
4 kiaušinių;
3 šaukštelių tirpios kavos, ištirpintos 3 šaukštuose verdančio vandens;
125 g cukraus pudros (+ 1,5 šaukšto);
240 ml grietinės;
kakavos mitelių apibarstymui.
Pirmiausiai pasiruoškite pagrindą. Virtuviniu kombainiu, blenderiu ar kitu turimu įnagiu sausainius sutrupinkite iki trupinių ir sumaišykite su tirpintu sviestu iki vientisos masės. Kepimo formą išklokite folija, į ją suberkite sausainių ir sviesto masę, išlyginkite paviršių, truputėlį šaukštu „supresuokite” trupinius ir padėkite į šaldytuvą pusvalandžiui.
Per tą laiką įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Ištirpinkite tirpią kavą vandenyje. Išplakite grietinėlę su maskarpone. įmaišykite 125 g cukraus pudros ir kavą, truputį paplaktus kiaušinius ir gerai išmaišykite. Supilkie gautą maskarponės masę ant sausainių trupinių pagrindo ir kepkite 50 minučių.
Kol pyragas kepa, išmaišykite grietinę su likusiu 1,5 šaukšo cukraus pudros. Praėjus 50 minučių, ištraukite pyragą, užpilkite ant jo grietinę, šaukštu išlyginkite paviršių ir grąžinkite į orkaitę dar dešimčiai minučių. Kai pyragas iškeps, apibarstykite jį kakavos milteliais, leiskite jam gerai atvėsti formoje, uždenkite virtuviniu rankšluosčiu (kad neapdžiūtų ir grietinės sluoksnis nepakeistų spalvos) ir palikite šaldytuve nakčiai.