Paukštiena

Kalakutienos drebučiai

gaminkime.lt

Puikus šaltas užkandis jūsų šventiniam stalui. Galite patiekti su karštomis bulvėmis, valgyti vieną arba su mišraine. Jūsų galimybė rinktis.

Kalakutienos drebuciai


Jums reikės:
2 šaukštai želatinos ir 6 šaukštai vandens;
1 raudonoji paprika;
200g rūkytos kalakutienos;
pusė ilgavaisio agurko;
500ml natūralaus jogurto;
druskos;
citrininių pipirų;
pusė stiklinės riebios grietinėlės;
petražolių ir krapų

Želatiną išbrinkinkite vandenyje ir ištirpinkite kaitindami ant silpnos ugnies. Palaukite, kol atvės. Supjaustykite kalakutieną, agurką, papriką mažais kubeliais. Plastikinę drebučių formą sudrėkinkite, kraštus ir dugną padenkite kapotomis petražolėmis ir krapais. Išplakite grietinėlę, sudėkite jogurtą, įmaišykite druską ir pipirus. Gerai išmaišykite ir vis dar maišydami supilkite želatiną. Sudėkite daržoves ir kalakutieną, išmaišykite ir supilkite į formą. Laikykite šadytuve per naktį. Prieš patiekdami formą kelias sekundes palaikykite šiltame vandenyje, kad lengviau išsiimtų. Skanaus 🙂

Leave A Comment