Desertai Sausainiai

Sviestiniai pyragaičiai įdaryti morengu su šafranu

gaminkime.lt

Užėjus didžiajam kulinarinių idėjų antplūdžiui išbandžiau šiuos morenginius skanėstus. Negalvojau, kad rezultatas taip nudžiugins. O dabar džiuginu rezultatu jus 🙂

Morenginiai pyrageliai

Jums reikės:
120g miltų;
30g cukraus;
100g sviesto;
1 kiaušinio trynio

Morenginiam įdarui:
1 kiaušinio baltymas;
100g smulkaus cukraus
0,5g šafrano

Dubenyje išmaišykite miltus su cukrumi, įmaišykite sukapotą sviestą. Maišykite tol kol konsistencija taps panaši į trupinius. įmuškite kiaušinio trynį ir užmaišykite tešlą. įdėkitę ją į šaldytuvą mažiausiai pusvalandžiui. Kiaušinio baltymą išplakite su smulkiu cukrumi iki standžių putų. įmaišykite šafraną. Iš tešlos iškočiokite maždaug 0,5cm storio stačiakampį, užtepkite morengo mišinį, susukite į vyniotinį. Suvyniokite į maistinę plėvelę ir bent pusvalandį palaikykite šaldymo kameroje. Orkaitę įkaitinkite iki 150 laipsnių, į sviestiniu popieriumi arba folija išklotą skardą dėkite maždaug 0,5cm storio riekeles. Kepkite 20 min. (Neišsigąskite, jei praėjus kelioms minutėms nuo kepimo pradžios jūsų morengai išskystės – vėliau viskas susitvarkys). Skanaus!

Leave A Comment