Tiramisu
Šįkart norėčiau pasidalinti savo mėgstamiausio, firminio deserto receptu – Tiramisu. Tiramisu – burnoje tirpstantis itališkas desertas iš kiaušininio biskvito sausainių („Lady fingers”) ir maskarponės sūrio, pagardintas įvairiais priedais. Dažniausiai gaminu šokoladinį tiramisu, kuriuo mielai mėgaujasi netgi tos, kurios laikosi dietų 🙂 Šio deserto privalumas – valgant nesijaučia riebumo, nors maskarponės sūris ir plakta riebi grietinėlė tikrai nėra patys nekaloringiausi produktai… Tad palepinkite save gabalėliu šio nuostabaus deserto, kuris pakylėja iki dangaus 😉
Jums prireiks:
Biskvitui:
6 kiaušinių (trynius atskirti nuo baltymų);
150 g cukraus;
50 g bulvių krakmolo;
120 g miltų.
Kremui:
500 g maskarponės sūrio;
450 ml plakamos grietinėlės;
100 g cukraus pudros;
100 g tarkuoto juodo šokolado;
200 ml stiprios šviežiai užplikytos kavos;
3 šaukštų brendžio arba amareto.
Biskvito paruošimas:
įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių. Kiaušinių trynius gerai ištrinkite su cukrumi iki baltos masės. Gerai išmaišykite su krakmolo ir miltų mišiniu. Iki standžių putų išplakite baltymus, atsargiai įmaišykite į trynių masę. Supilkite į kepimo formą ir kepkite apie 25 minutes (prieš išimdami patikrinkite, ar tikrai gerai iškepė. Tam puikiausiai tiks dantų krapštukas – jį įsmeigus į biskvitą, krapštukas turi likti švarus ir sausas). Išimkite ir leiskite gerai atvėsti. Kai atvės, perpjaukite horizontaliai į tris dalis.
Kremo paruošimas:
Maskarponės sūrį mikseriu ištrinkite su 60 g cukraus pudros. Atskirai išplakite 300 ml grietinėlės su likusiu cukrumi iki standumo. Tada atsargiai sumaišykite abi mases, įmaišykite 2/3 tarkuoto šokolado. į užplikytą kavą supilkite brendį. Pasiruoškite sluoksniuoti. Pirmą biskvito sluoksnį sulaistykite kava, aptepkite grietinėlės ir maskarponės mase. Uždenkite antruoju biskvito sluoksniu ir pakartokite tą patį. Trečią sluoksnį taip pat sulaistykite kava, užtepkite likusį kremą, išlyginkite paviršių.
Likusius 150 ml grietinėlės gerai išplakite su dviem kupinais šaukšteliais cukraus. Aptepkite tiramisu šonus ir viršų, apibarstykite likusiu šokoladu. Tiramisu skaniausias pastovėjęs per naktį šaldytuve. Skanių įspūdžių!
P.S. Jei neturite laiko kepti biskvitą, jį puikiausiai galite pakeisti dviem dideliais sausainių „Lady fingers” pakeliais 🙂