Vakarienei

Lašišos krepšeliai su mangais

gaminkime.lt

Jei jūsų paklausčiau, kas iš jūsų yra valgę lašišą su citrina, esu garantuota, jog pamatyčiau rankų mišką. O kaip dėl lašišos su mangais? O jei dar ir plaktos grietinėlės padažas? Rankų nematau, bet siūlau pasigaminti 🙂

Lasisos krepseliai su mangais

Jums reikės (6 porcijoms):

3 kiaušinių;
500g miltų;
nubraukto šaukštelio druskos;
50g cukraus;
50g kambario temperatūros sviesto;
300g lašišos filė;
skardinės konservuotų mangų;
pusės citrinos;
50ml 35% grietinėlės

O dabar kimbam į darbus!
Dubenyje išplakite kiaušinius su cukrumi ir druska, įmaišykite kambario temperatūros sviestą. Tada pilkite miltus ir žiūrėkite, kada nebelips prie rankų, tačiau neturi likti trupinių. Tešla turi būti vientisa, minkoma, geltonos spalvos. Iškočiokite 6 apskritimus ir įklokite juos į kepimo formeles stačiais krašteliais (arba formuokite rankomis). Šaukite į iki 160 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite 10-15 minučių, arba tol, kol krepšeliai sukietės.
Lašišą supjaustykite nedideliais gabalėliais, apšlakstykite iš pusės citrinos išspaustomis sultimis. Supjaustykite 6 mangų riekeles kubeliais (maždaug 1 gabalėlis mango į vieną krepšelį), o likusį mangą sutrinkite šakute. Grietinėlę išplakite su šiek tiek citrinų sulčių ir konservuotų mangų skysčio. Kai grietinėlė bus standi, įplakite ir trintus mangus.
į iškeptus krepšelius dėkite sluoksnį lašišos ir apibarstykite mangų kubeliais. Vėl pašaukite į orkaitę ir kepkite 10-15min (kol iškeps lašiša). Išimkite krepšelius, dėkite ant jų po šaukštą grietinėlės padažo ir pakaitinkite orkaitėje 2-3min. Nesijaudinkite, jei grietinėlė išbėgs per kraštus – vėliau ji sustings ir bus panaši į saldžius putėsius. Krepšeliai skanūs tiek šilti, tiek atvėsę. Skanaus!

Leave A Comment