Sriubos

Pomidorinė žuvienė

gaminkime.lt

Sekmadienio pietums siūlome neapsakomai gardžią žuvies sriubą su pomidorais ir vermutu. Ji labai kvapni, greit išverdama ir tikrai soti – idealus variantas vasaros savaitgalio pietums, kai nesinori ilgai užsibūti virtuvėje. O mažiau išalkusiems lėkštė šios aromatingos žuvienės atstos visus pietus…

Pomidorine zuviene

4 porcijoms prireiks:

600 ml žuvies sultinio;
1 svogūno;
1 pankolio;
2 šaukštų aliejaus;
100 ml vermuto (arba sauso balto vyno);
400 ml skardinės konservuotų pomidorų;
1 šaukštelio cukraus;
druskos;
juodųjų pipirų;
500 g tvirtos žuvies;
kelių petražolės šakelių;
1 šaukšto kukurūzų miltų;
2 šaukštų pieno;
3 šaukštų riebios grietinėlės.

Pasiruoškite sultinį. Sukapokite svogūną ir pankolį. Nulupkite žuvį, išrankiokite kaulus, supjaustykite maždaug 2.5 cm dydžio gabalėliais.
Pakepinkite aliejuje svogūną ir pankolį, kol suminkštės. Nupilkite aliejaus perteklių, supilkite sultinį, vermutą, įberkite cukraus, druskos, pipirų ir virkite ant mažos ugnies 10 minučių.
Suberkite į sultinį žuvį bei sukapotas petražolių šakeles. pavirkite dar 5 minutes.
Dubenėlyje išplakite pieną su kukurūzų miltais. Lėtai supilkite į žuvienę ir pavirkite ant mažos ugnies, kol truputėlį sutirštės.
Tada supilkite grietinėlę, pamaišykite ir pakaitinkite dar porą minučių.

Leave A Comment